Project Description

Net als vele andere accountantskantoren heeft Vorwerk & Co te Hoogland last van vergrijzing van het klantenbestand en besteden nieuwe klanten vaak minder uit en doen ze meer zelf. Fact of life door alle apps die zelf boekhouden een stuk makkelijker maken. Dan kun je twee dingen doen. Of je steekt je kop in het zand en wacht het einde rustig af of je gaat actief op zoek naar verbreding en verdieping.

Dat laatste mochten wij online begeleiden. Verbreding is gezocht in de advocatuur. Niet in de laatste plaats omdat advocaten vaak een minder goed inzicht hebben in hun financiële boekhouding.  En juist advies en hulp op cruciale momenten goed kunnen waarderen. Omdat ze zelf ook zo in elkaar steken.

Gewoon gaan roepen dat je voortaan ook graag advocaten wilt bedienen is geen optie. Geen doelgroep wordt beter door secretaresses afgeschermd dan partners in een advocatenkantoor. Geen doelgroep heeft minder tijd voor opdringerige mailtjes van de zoveelste boekhouder. Bovendien zijn advocaten zeer honkvast. Daarom besloten we het slimmer aan te pakken. Via een omweg.

Vorwerk Vision

Een bestaand product werd specifiek voor deze doelgroep aangepast. Een applicatie die je eenvoudig kunt koppelen aan je eigen boekhoudsysteem werd geschikt gemaakt voor declarabele uren, arbeidsrecht, civiel recht en strafrecht en allerlei andere zaken waar advocaten ’s nachts van wakker liggen. Nu dus niet meer. Want Vorwerk Vision geeft als een dashboard van een auto de stand van de financiële situatie weer. En het dashboard van een auto snappen we allemaal. In een oogopslag goed geïnformeerd.

Het mooiste komt nog. Want de cijfers waarmee het programma wordt gevuld kunnen naar een hoger niveau worden getild en 100% veilig en anoniem worden teruggegeven aan alle gebruikers. Daarmee wordt benchmarken met andere advocatenkantoren mogelijk. Gluren bij de buren maar dan veilig.

We creëerden een website, een facebookpagina, een nieuwsbrief, twitter account en een LinkedIn community. Vol met wekelijks leuke nieuwswaardige feiten en verhalen. De teller staat nu op 450 LinkedIn connecties en meer dan 800 twitter volgers. Het moet wel heel gek lopen wil daar geen nieuwe klant uit komen. Of twee, drie of vier…

Bent u ook toe aan meer klanten? Die meer bij u doen? Neem dan eens contact met ons op voor een goed gesprek over content en het nut van omwegen. Gewoon omdat direct niet meer werkt maar nog niet iedereen daarvan doordrongen is.

benchmarkadvocatuur.nl